Samla stjärnor

Det är roligt hur saker kan existera i ens huvud och handlingar under en lång tid, ibland flera år, innan poletten faller ner på riktigt. Att en verkligen förstår innebörden. Jag läste Mia Törnbloms bok du äger och självkänsla nu för snart nio år sedan. Sen dess har jag jobbat med må bra-bok (varje kväll skriva tre bra saker som hänt under dagen, tre saker en är tacksam för och tre saker en vill ha hjälp med) vilket har hjälpt mig mycket.

Sen jag blev sjuk har jag specialiserat mig själv på att uppmärksamma småsaker i vardagen som ger mig glädje. Jag har inte haft så mycket baktanke med det utan det har bara vart en fin sak jag gillat.

När jag satt i mellandagarna och tänkte tillbaka på året så ploppa det till och poletten föll ner.

2018 liknar jag med en mörk stjärnklar himmel. Mörkret är operation, strålning, sorg, oro, hjärntrötthet. Men stjärnorna som lyser sig igenom mörkret och gör det omöjligt att inte fokusera på dem med ett leende på läpparna, det är de där småsaker som jag uppmärksammar varje dag. Saker som har vart bra under dagen.

Stjärnorna tar inte bort mörkret. Men stjärnorna är magnifika så de upptar mitt fokus.

Tack vare att jag samlar några stjärnor varje dag så kan jag se tillbaka på ett tufft år men som innehöll en himla massa fina ögonblick. Det ger det hela lite mer balans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s