Vad är du tacksam för?

Jag brukar börja varje morgonstund med att knäppa händerna och tacka för det jag är tacksam för. Vissa saker är standard, jag tackar nästintill alltid för min frukost och att jag får äta den varm. Jag tackar för att jag kan göra min egna frukost, när jag vill och att jag får den precis så som jag vill ha den. Det sistnämnda bottnar i en upplevelse i juni förrförra året, nyss hemkommen från sjukhus och jag skulle göra min frukost men min högra hand var inte stark nog för att skära en apelsin. Jag minns hur rädd jag blev, inför framtiden. Att få skära min egna frukt, så det blir precis på mitt sätt, är något som jag är oerhört tacksam för. Jag tackar för att jag får äta min mat varm, jag tänker på många utsatta grupper i Sverige och i världen som aldrig får smaka varm mat. Jag tackar för att min frukost innehåller bra energi och vitaminer.

Sen kan jag tacka för diverse saker som är relevant för stunden, tack för natten är över om det vart en mardrömsfylld natt, tack för jag har roliga planer för dagen, tack för jag har en familj att ringa när jag är ledsen, tack för jag har torra och rena kläder att sätta på mig, tack för jag har energi att ta mig upp ur sängen.

Imorse tackade först för min frukost och sen följde tack för det är en pluggfri dag, men tack för jag har plugget. Vilket är så det känns. Tacksam för att ha två dagar ledig så hjärnan hinner bearbeta all ny kunskap och för tinnitusen att lägga sig lite. Tacksam för att hinna återhämta mig.

Men tacksam för att jag faktiskt har plugget! Jag tycker det är intressant, vetgirig, kunskapstörstande, idéfylld. Jag älskar att lära mig nya saker, få nya synvinklar. Plugget ger mig en paus från mina egna tankar, det betyder mycket för mig. Plugget skiljer vardag från helg, jag uppskattar helgen när den kommer och jag uppskattar vardagen när den kommer. Plugget ger mina dagar en meningsfullhet och plugget ger tillbaka en del av min identitet. Plugget utgör en betydelsefull pusselbit i min egna rehab.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s