Här och nu

Sitter här i soffan med kaffe och mellis. Tankarna går runt saknad och osynliga begränsningar. Hur frustrerande det är att ha en bok i händerna som jag bara vill läsa i ett. Hur nära orden, berättelsen, kunskapen är men än så fruktansvärt långt borta. Hur föreläsningarna finns på datorn, ett knapptryck bort än kan jag inte ta del på det sätt jag önskar.

Hur jag saknar att kunna må bra, känna mig pigg i knopp och kropp. Saknar att kunna läsa flera timmar i sträck. Saknar att inte vara rädd. Saknar att leva ett liv utan planering efter energi. Saknar att orka en hel dag.

Tänker framåt. Det blir bättre men hela tiden flyttas taktpinnen fram. För varje framsteg kommer ökad trötthet, så kommer det vara ett tag. Stundtals tung tanke.

Försjunken i mina tankar med halvslutna ögon.

Kollar ut och möter en fågels blick (dålig på fågelsorter men en sån där liten en som utan problem hade rymts i ens kupade händer, lik en domherre men denna var svartvit). Precis utanför altandörren står den, helt stilla och kollar in på mig. Stadig och orädd blick, trots bara några få meter bort. Några sekunder senare traskar den iväg och är borta.

Jag tar det som ett tecken, en uppmuntran, var i nuet. Här och nu. Storheten i det lilla. Lita på framtiden, ge oss idag det bröd vi behöver.

En reaktion till “Här och nu

  1. Tack för hälsningen från dig genom Eva-Karin, läser din blogg med stor behållning och gläds med dig över det du skriver. Önskar dig allt gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s