Ett hej ifrån mig

Bloggen har hamnat lite i lä det sista. Det är mycket skrivande för mig på annat håll och när jag väl är ”ledig” har hjärnan slut på ord. Skriver på en övningsutredning till skolan, jag tror nu att jag är uppe i tolv sidor vilket är mycket text för min hjärna att producera. Arbete är egentligen ett basgruppsarbete så i vanliga fall skulle jag skrivit en tredje- eller fjärdedel av detta. Sen gör det mig inte så mycket att jobba självständigt, att bli slumpvist satt i en basgrupp kan antingen bli väldigt bra eller så slukar det energi och arbetet största del går ut på att försöka förstå varandra utan sluta sitt hår.

Igår var det dock helg och jag hade tänkt blogga om myrstegsprincipen, väldigt oönskat fann jag en myrinvasion i köket. Hur många olika kryp kan en finna i vår studentkorridor? Så gårdagen blev inget bloggande om myrstegsprincipen utan bryta myrstigen till vårt kök.

Jag vill också bara säga att det blivit bättre med min ångest. Förra veckan var en lugn en, hade en fantastisk helg som gjorde mig varm in i själen. Det är viktigt att komma ihåg att fylla på med må bra-hormoner. Så även om jag idag är lite trött så var det värt det.

Jag har gjort små förändringar i min vardag. Jag tror på att göra småsmå förändringar som bidrar till ett stort resultat framöver. Tex att jag velat skriva mer, förr läste jag alltid bloggar till morgonkaffet. Nu har jag bytt ut den lilla stund till att sitta vid skrivbordet och en penna i handen.

Det handlar om att skapa en vana som blir så naturligt att en inte tänker på att en gör det till slut.

Jag har börjat med guidad meditation. Jag har länge hållit på med tyst meditation. Men att lyssna på en röst som upprepar positiva saker gör någonting med en. Jag ska lyssna varje dag i 30 dagar på samma meditation, på 22 minuter. Jag är villig att ge det ett helhjärtat försök.

Ingen speciellt inlägg, mer ett hej ifrån mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s