Mitt dagdrömmeri

Det kan vara så väl att jag nu bara har en inlämning kvar innan välbehövligt sommarlov! Jag har fått tillbaka min övningsutredning med kommentar ”mycket bra arbete som är välskrivet och genomtänkt” och två inlämningar är under rättningen. Det vill säga, jag har producerat väldigt mycket text det senaste och det känns. Jag är urlakad. Speciell då de två senaste inlämningar vart reflektionsuppgifter och står det ”reflektera”, ja då reflekterar jag. Vilket jag tycker om och orden flödar ganska snabbt ner på pappret. Orden är ju dock inte bara ord, orden är ju mina tankar. När jag reflekterar gör jag det med själ och hjärta, det blir väldigt mycket mig. Vilket jag oxå tycker om, men att lämna ifrån sig själv för att bli betygsatt är blottande. Att jag lämnar ifrån en del av mig själv här på bloggen är jag trygg med, ingen kan ge mig U/G/VG.

Det är inte allt för ofta det händer, men idag dagdrömde jag under min regnjacka som skyddade emot regnet under promenaden. Allt för ofta är tankarna på dåtid, planering eller måsten. Idag vandrade tankarna iväg till drömmen om att ha ett eget hus med trädgård. Jag fantiserade om det gamla slitna inredningen som ändå vad stilfull, matchande koppar och tallrikar till den avnöta färger på bänkarna. Jag såg en vildvuxen men organiserad trädgård med massa små perfekta uteplatser som en kan sitta med en kopp kaffe. Det är alla olika slags växter och blommor som kommer skapa en färgpalett utan dess like till hösten. Hur det blommor och brister i olika tider. Det kommer finnas ett örtträdgård som jag kan gå runt i timtal och lukta på alla dess olika dofter, som passar väl in bland matlagning som egengjort te.

Jag såg en hund. Och en partner. Det är inte självklart att det är ett barn med i bilden, jag har aldrig känt att jag ska ha barn. Om min kropp vill/kan bära ett barn och att jag kommer ha ork att ta hand om ett barn så kommer jag vara oerhört lyckligt lottad. Då är jag priviligerad. Däremot såg jag väldigt mycket kärlek, och lycka oavsett.

Det var en sån himla fin bild! (Jag vet att jag romantiserar trädgårdsbilden då det krävs mycket jobb med en trädgård. Men vet ni vad det bästa är med att dagdrömma? Det behöver inte vara realistiskt!). Just det här med fin, hur viktigt och hur bra jag mår utav att vila blicken på något fint. Hjärnan och själen jublar. Det kan vara en fin färg på min smoothie, regnet som träffar de flytande vattnet i älven, regndroppar som bildat en kvadrat, kvällsljuset på sommaren. Det kan handla om att kolla/läsa om fina handlingar andra personer gjort mot sina medmänniskor, hur fint en röst låter.

Mitt råd, lägg ner skärmen och leta efter det fina. För det finaste av det finaste kommer en inte hitta i telefonen. Utan i naturen, i människor handlande, djurens värld. Det fina finns överallt, men ibland behöver en träna på att se det.

Och, våga dagdröm! Barn har en fantastiskt tillgång till detta som vi vuxna skulle behöva anamma mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s