Examenstider

Idag tar min klass examen. Deras 3,5 år är till ända. Jag är glad för deras skull!

Jag ser familjer som är finklädda bärandes på blommor och presenter. Det gör ont i mig. Hela min familj hade nog inte vart uppe för ceremoni men jag ser att mamma och pappa hade vart här. Finklädda som bara de kan vara. Och de hade hämtat upp mig så hade vi åkt till ceremonin. Sen hade vi åkt hem, firat med hela familjen i Ornunga och sen skulle jag och min älskade Lindis, som tar sin skräddarexamen, haft en gemensam examensfest för våra kompisar.

Mina tårar är oxå för en annans persons vägnar. Hur examenstider kan vara smärtsamt på andra sätt, trots att en kan delta.

Jag tycker det känns kasst att jag inte ens kan kolla på ceremonin. Hade så gärna velat krama om mina kompisar, hänga en blomma om deras hals.

Det är en dag då jag inte behöver bli tröstad. Ibland får en tycka att det är tufft utan att behöva tänka positivt. Jag kommer att ta examen, det kommer jag och jag kommer fira den dagen med nära och kära. Jag kommer hitta ett sätt för att fira, jag hittar alternativ. Det gör jag alltid.

Det som känns tuffaste är att jag inte kommer ha en klass att fira med. Ingen klassgemenskap. Inga hejdå-kramar eller nostalgitrippar. Inte vara del i ett sammanhang. Det känns och jag får tillåta mig själv att känna.

Till helgen firar jag mitt sommarlov. På mitt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s