När hjärnan rusar

Det finns ett ”tillstånd” när jag är hjärntrött som jag inte kan beskriva med andra ord än att hjärnan rusar, det är ett väldigt obehagligt tillstånd/upplevelse för mig. Hjärnan rusar såklart inte, men känslan är det. Hjärnan är så överstimulerad så tankarna rusar. Det är rörigt, kaosigt. Inte för andra, men för mig. Jag får ingen ordning. Försöker reda i mina tankar men varje tanke har ett motargument, som en annan tanke har en åsikt om, för sen motargument på motargumentet. För sen ha en intensiv inre, orationell, dialog och jag konstaterar det är som det är. Ungefär fem sekunder är det lugnt, för sen dra igång samma visa IGEN. Utan att få stopp på det. För tro mig, jag vill inget hellre än att få tankarna och själ att komma till ro. Jag gör mitt bästa men ändå räcker det inte till. Vilket gör mig ledsen och känner mig kass, få ordning på det! Varför kan du inte bara blockera ut onödiga ting? Som jag saknar mina filter.

För det är det allt bottnar i, sorgen att inte ha en ”normal” hjärna med filter som sorterar borta onödiga saker som gör att jag orkar. Som inte ger mig begränsningar.

För trots att jag försöker att chilla, inte stressa upp mig, låta saker passera så kan jag/min hjärna inte det. Den blir trött och jag har så svårt att acceptera att den blir trött trots att jag gör mitt bästa för att orka.

Igår var en rörig dag, idag är en ny dag. Jag är tacksam för nya dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s