Acceptans

Mitt liv går i cykler, som allas andras liv. Jag utmärker mig egentligen inte på så många sätt annat än jag fick en hjärnblödning som ung. Men vid sidan av detta dealar jag med tankar lik många andra, saker en inte är helt nöjd med sig själv. Sedan tonåren har jag haft svårt att acceptera att jag dragit mer åt det introverta hållet, jag trivs i sällskap viss tid men har alltid vart mån om egentid. Att säga att jag är introvert stämmer inte, för i olika sammanhang under begränsad tid är jag väldigt utåt. Jag har däremot inget behov av att hänga 24/7. När andra har bävat för ensamheten har jag bävat för tvåsamhet.

Det blir en krock då jag har svårt att acceptera den tysta Linn med vetskapen om att jag inte kommer ändras, för det är jag. Jag uttrycker mig till exempel på helt olika sätt i tal och skrift, talet är sällan livfullt och bubblande. Vilket får mig att fundera, är mina texter fejk?

Att jag kan uttrycka mig så bra i skrift har vart en pysventil för mig. Att jag fann skriften efter hjärnblödningen har vart mer än viktigt. Utan skriften så tror jag inte att jag hade mått lika bra idag eller under den pågående resans gång. I skrift är jag fortfarande mig, väldigt mycket mig och jag kommer mer till rätta när jag i lugn och ro får klottra ner de tankar som far i huvudet.

Ibland svarar jag ”jo men det är bra” för senare skriva ett långt, detaljerat inlägg. Och det är varken fejk eller fel. Det är jag. Ibland utrycker jag mig i tal, ibland i skrift. Det ena utesluter inte det andra.

Jag har fortfarande lång väg kvar att vandra inför acceptans av min tysta sida. Kanske ändrar jag lite på den, eller så ändrar jag på acceptansen emot mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s